Бойната група на НАТО в Румъния ще се разраства поради засиленото

...
Бойната група на НАТО в Румъния ще се разраства поради засиленото
Коментари Харесай

НАТО увеличава присъствието си в Румъния

Бойната група на НАТО в Румъния ще се разраства поради засиленото военно наличие на държавите-членки на алианса на източния фланг след съветската инвазия в Украйна, разгласи румънският външен министър Богдан Ауреску в понеделник, представен от медиите в Румъния.

" НАТО планираше да сътвори батальон, само че тази бойна група би трябвало да е с размер на бригада ". Аурску разяснява, че вече има доста нарастване на броя на съюзническите войски на румънска земя през последните месеци заради продължаващата война в Украйна.

" В момента има към 5000 съюзнически бойци на територията на нашата страна ", сподели той и добави, че това е най-големият брой на войските на НАТО, ситуирани там в историята.

Той уточни още, че с увеличението на числеността на войските ще пораства и количеството на военната техника на румънска територия.

" Тези действия повишават успеваемостта на защитата на източния фланг на Северноатлантическия алианс ", уточни Ауреску, като акцентира, че Румъния ще остане зона за военни учения дружно с разнообразни съюзнически страни в близко бъдеще.

В момента на румънска територия са ситуирани бойци от Франция, Холандия, Люксембург, Белгия, Португалия и Съединени американски щати.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в понеделник в Букурещ, с цел да участва на среща на външните министри на Алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР